Viure a Begur

Gaudeix de tots els secrets del nostre municipi.

Cultura

Al llarg del segle XIX més de 500 begurencs van travessar l’Atlàntic a la recerca de fortuna en el continent americà. Aquesta petja fa que Begur disposi d’un llegat indià amb un alt valor històric i arquitectònic.

El Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya a Begur assumeix la funció que requereix un equipament d’aquestes característiques “és un equipament municipal, sense ànim de lucre, permanent, al servei de la societat, obert al públic i les seves finalitats són l’educació, la conservació i l’estudi del patrimoni heretat de les generacions passades”.

És un espai immersiu en el llegat indià per despertar els cinc sentits. Els visitants s’endinsen a un viatge a l’univers Indià de Catalunya, un símbol de la memòria d’aquest característic període històric, i convertint-se en referent i visita obligada dins del recorregut arquitectònic i cultural que conformen el conjunt d’edificacions Indianes al llarg del territori català. La visita es complementa amb la ruta patrimonial a les cases indianes de Begur a través d’un sistema d’audioguia.

L’enorme riquesa patrimonial conservada juntament amb el centre d’interpretació fan que Begur sigui considerada una capital indiana per excel·lència.

L’entrada al CIIC-Begur i la visita a la Ruta Patrimonial amb audioguia són gratuïtes.

També s’ofereixen visites per a grups organitzats i centres educatius. Demaneu informació.

El municipi, es postula com a la capital catalana del llegat indià i cada primer cap de setmana de setembre, Begur es transforma per reviure aquell període històric. Podeu saber-ne més de la Fira d’Indians en aquest enllaç

Tel. 972624305

 

 

Horari d’hivern:

(del 16 de setembre al 14 de juny)
De dimarts a dissabte de 9.30 a 13.30h i de 16.00 a 19.00h
Diumenge de 10 a 13.30h

 

Horari d’estiu:

(del 15 de juny al 15 de setembre)
Dimarts, dijous i divendres de 16.00 a 21.00h
Dimecres i dissabte de 9.30 a 14.00h i de 16.00 a 21.00h
Diumenge de 9:30 a 14.00h

*festius tancat tot l’any

 

Contactes:

Regidor: Jordi González
Direcció: David Galceran
Dinamitzadora: Anna Grimal  exposicions@begur.cat