Viure a Begur

Gaudeix de tots els secrets del nostre municipi.

Cultura

Al llarg del segle XIX més de 500 begurencs van travessar l’Atlàntic a la recerca de fortuna en el continent americà. Aquesta petja fa que Begur disposi d’un llegat indià amb un alt valor històric i arquitectònic.

El Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya a Begur assumeix la funció que requereix un equipament d’aquestes característiques “és un equipament municipal, sense ànim de lucre, permanent, al servei de la societat, obert al públic i les seves finalitats són l’educació, la conservació i l’estudi del patrimoni heretat de les generacions passades”.

És un espai immersiu en el llegat indià per despertar els cinc sentits. Els visitants s’endinsen a un viatge a l’univers Indià de Catalunya, un símbol de la memòria d’aquest característic període històric, i convertint-se en referent i visita obligada dins del recorregut arquitectònic i cultural que conformen el conjunt d’edificacions Indianes al llarg del territori català. La visita es complementa amb la ruta del Patrimoni, un passeig enmig de les cases indianes de Begur a través d’un sistema d’audioguia.

L’entrada al CIIC·Begur i la visita a la Ruta Patrimonial amb audioguia són gratuïtes.

També s’ofereixen visites per a grups organitzats, centres educatius, professionals i premsa.

Servei de concertació de visites

L’enorme riquesa patrimonial conservada juntament amb el centre d’interpretació fan que Begur sigui considerada una capital indiana per excel·lència. I, cada primer cap de setmana de setembre, Begur es transforma per reviure aquell període històric. Podeu saber-ne més de la Fira d’Indians en aquest enllaç

Tel. 972624305

 

 

Horari d’hivern:

(del 16 de setembre al 14 de juny)
De dimarts a dissabte de 9.30 a 13.30h i de 16.00 a 19.00h
Diumenge i dilluns tancat

 

Horari d’estiu:

(del 15 de juny al 15 de setembre)
Dimarts, dijous i divendres de 16.00 a 21.00h
Dimecres i dissabte de 9.30 a 14.00h i de 16.00 a 21.00h

Diumenge i dilluns tancat

*festius tancat tot l’any

 

Contactes:

Regidor: Jordi González
Direcció: David Galceran
Dinamitzadora: Anna Grimal  exposicions@begur.cat