Viure a Begur

Gaudeix de tots els secrets del nostre municipi.

Informàtica

Píndola informàtica

PIXLR (www.pixlr.com)

Es Pedrís Llarg nº134 - Maig a Juliol 2019
En l'anterior píndola varem parlar de l’eïna web Pixabay, que es tractava d’un banc d’imatges gratuïtes. En aquesta ocasió us volem parlar de Pixlr (www.pixlr.com), que és una eina d'edició d'imatges online i gratuïta, que es pot utilitzar des de qualsevol navegador que disposi de la tecnologia Flash. A més compta amb aplicacions per iOS i Android el que permet utilitzar-la des de pràcticament qualsevol dispositiu.

Sorprèn el que ràpidament es carrega i treballa, suportant fins i tot enganxar imatges des del porta-retalls. A més, al contrari que altres aplicacions en línia similars, no cal pujar les nostres imatges a Internet per poder editar-les, es carreguen directament des del nostre disc dur gairebé a l'instant. Tampoc cal fer cap tipus de registre, tot i que si ho fem tindrem la possibilitat de guardar les nostres imatges en el núvol. Pixlr Editor és una molt bona opció per a usuaris de Photoshop que busquen fer una edició ràpida d'imatges des de qualsevol lloc.

I una darrera eina que us volem oferir amb aquesta píndola informàtica, és ONLINE TRANSLATOR. https://www.onlinedoctranslator.com És un lloc web que us permet traduïr documents Word i PDF a diverses llengües conservant el mateix format. A diferència d'altres serveis, admet documents de força pàgines i els retorna en qüestió de segons traduïts sense perdre el format (especialment útil en format PDF).

PIXABAY (www.pixabay.com)


Es Pedrís Llarg nº133 - Febrer a Abril 2019

Pixabay és un banc d'imatges gratuïtes que teniu a la vostra disposició. Aquestes imatges, lliure de drets d'autor, les podem utilitzar per a cartells, propaganda electoral, per acompanyar una notícia en un web, Facebook, etc. Podeu accedir al web des del navegador d'un ordinador o bé baixar-vos l'aplicació per a mòbils i tauletes.

Un cop accediu a la web teniu diversos menús a la part superior de la pàgina que us permeten escollir fotografies o bé il·lustracions, per exemple. També podeu escollir si voleu fotografies en format horitzontal o bé vertical. Però el que és més útil és la distribució de les fotografies per categories i la possibilitat d'utilitzar etiquetes per trobar la fotografia que busquem. Un cop trobem la fotografia que volem només cal que premem el botó "descargar" i escollir la qualitat: per a les tres primeres opcions no cal ser un usuari registrat i la qualitat és prou bona pel tipus de feines que fem habitualment. Si voleu descarregar-vos una imatge amb format 5184×3456 haureu de registrar-vos (d'altra banda és ben senzill fer-ho).

Si el que voleu és que sigui el servei de comunicació qui treballi aquella imatge, per exemple, per fer-ne un cartell o un díptic electoral, també podeu prémer el botó de compartir i us apareixerà l'adreça d'aquella imatge concreta. La podeu copiar i adjuntar al missatge per enviar-la per correu electrònic, per Facebook, Whastapp, etc.

ÀREA D’INFORMÀTICA

Plaça de la Vila, 4 · 17255 Begur
Tel. 972 624 020


HORARI D’ATENCIÓ AL PÚBLIC:

De dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 h


Regidor:
 Manel Vallès


Responsable:
 Víctor Iruela
Auxiliar: Oliver Martínez
informatica@begur.cat