Medi Ambient

Actualitat Covid-19

 

Des de l’Agència de Residus de Catalunya i l’Associació de Municipis Catalans per la Recollida Porta a Porta ens fan les següents recomenacions per la recollida dels residus:

  • Quan recolliu els cubells del carrer i els entreu a casa, netegeu la superficie i la nansa dels cubells amb aigua i sabó o un desinfectant domèstic (1part de lleixiu per 50 d’aigua)
  • Un cop desinfectat el cubell, guardeu-lo en un espai obert i ventilat (balcó, jardí, etc.) i realitzeu una neteja completa de mans.
  • Emmagatzemeu els altres residus fins que les deixalleries i la resta de serveis tornin a estar operatius (voluminosos, restes vegetals, etc.)

IMPORTANT!

Si un habitatge té pacients positius (amb diagnòstic mèdic) o en quarentena per Covid-19:

a.1) En cas d’utilitzar les àrees d’emergència (contenidors):

Els residus del pacient -inclòs el material d’un sol ús utilitzat per la persona malalta (guants, mocadors, mascaretes)- s’han d’eliminar en una bossa de plàstic (bossa 1) en un cubell d’escombraries disposat a l’habitació, preferiblement amb tapa i pedal d’obertura; i sense fer cap separació per al reciclatge.

La bossa de plàstic (bossa 1) s’ha de tancar adequadament i introduir-la en una segona bossa d’escombraries (bossa 2), a la banda de la sortida de l’habitació; on a més, es dipositaran els guants i mascareta utilitzats pel cuidador i es tancarà adequadament abans de sortir de l’habitació.

La bossa 2, amb els residus anteriors, s’ha de dipositar amb la resta dels residus domèstics a la bossa d’escombraries (bossa 3) corresponent al cubell de fracció resta. La bossa 3 també es tancarà adequadament; i immediatament, es realitzarà una completa higiene de mans, amb aigua i sabó, al menys de 40-60 segons.

La bossa 3 es dipositarà exclusivament al contenidor de fracció resta estant totalment prohibit dipositar-la en els contenidors de recollida separada de qualsevol de les fraccions separades (orgànica, envasos, paper, vidre o tèxtil) o el seu abandonament en l’entorn.

a.2) En cas d’utilitzar el sistema de recollida porta a porta:

Cal posar-se en contacte amb l’àrea de Medi Ambient trucant al telèfon 872 214 977, o bé enviar un correu electrònic a pap@begur.cat per indicar la presència a la llar d’un pacient amb positiu o indicis de Covid-19 per tal de gestionar la recollida de residus de manera personalitzada.


Recordeu que els guants i mascaretes no reutilitzables s’han de dipositar al rebuig


Per tal de reduir el risc de contagi del COVID-19, el Departament de Salut indica que NO S’UTILITZIN les fonts públiques atès que són instal·lacions on hi pot haver més contacte amb les mans o la boca, per això TOTES LES FONTS PÚBLIQUES DEL MUNICIPI HAN QUEDAT CLAUSURADES

 

Material informatiu

ÀREA DE MEDI AMBIENT
(espai mas d’en pinc)

Passeig Carmen Amaya, 12 · 17255 Begur
Tel. 872 214 977
mediambient@begur.cat

 

HORARIS D’ATENCIÓ AL PÚBLIC:
De Dilluns a divendres de 9.00 a 14.00h

 

Nom del Regidor: Pere Feliu Ramiro
Tècnic: Francesc Xavier Turró
Personal administratiu: Elisabet Tejero
Personal de suport: Manel Ponce

SEGUEIX-NOS