Viure a Begur

Gaudeix de tots els secrets del nostre municipi.

Pla d’emergència en situació de sequera

Consells per estalviar aigua

AIXETES

Instal·leu airejadors i reductors de cabal d’aigua a les aixetes

Són un dels instruments més útils ja que permeten reduir el cabal d’aigua que surt per qualsevol aixeta. Barregen aigua amb aire i permeten estalviar fins un 50%.

REPAREU LES FUITES

Reviseu les instal·lacions d’aigua. Una aixeta que goteja pot perdre fins a 1.000 litres d’aigua al mes. Reparar i mantenir les instal·lacions i dispositius d’aigua ens ajuda a estalviar i no malbaratar.

Detecteu i resoleu qualsevol fuita d’aigua a les aixetes, canonades i cisternes.

DUTXA

Dutxar-se i tancar l’aigua durant l’ensabonat pot estalviar fins a un 70% d’aigua respecte prendre un bany omplint la banyera, on es gasten uns 300 litres d’aigua. També existeixen reductors de cabal per les dutxes.  Si a més, feu servir un cubell per recollir l’aigua mentre no surt calenta, la podeu reaprofitar.

10min = 200L

VÀTER

El vàter no és una paperera! Un vàter normal buida entre 9-12 l d’aigua en cada ús. Si no teniu dipòsits de doble càrrega, poseu una o dues ampolles de plàstic de sorra dins el dipòsit. Us farà estalviar uns 3l d’aigua per cada descàrrega. Tira-ho a la paperera!

RENTADORES I RENTAPLATS

Cal fer servir la rentadora amb càrrega completa i utilitzar programes d’estalvi. Com és eficient l’electrodomèstic (classe A o superior) més aigua estalvia.

REUTILITZEU L’AIGUA

Penseu a reutilitzar l’aigua, la que hagueu pogut recollir de la dutxa, de l’assecadora (si té dipòsit). No la llenceu, la podeu fer servir per cuinar, si no té sal o productes químics nocius, per regar, per fregar, per emplenar la cisterna del vàter.

NO RENTEU EL COTXE A CASA

Només està permès rentar els vehicles en els establiments que tinguin un sistema de recirculació d’aigua. No utilitzar la manguera per la neteja de vehicles

NO REGUEU EL JARDÍ

Està prohibit el reg del jardí i hort

NO OMPLIU LA PISCINA

Està prohibit omplir i reomplir les piscines

VIGILEU AMB EL QUE LLENCEU PER L’AIGUERA

Hi ha productes (oli, detergent, pintura) que són de difícil eliminació o nocius per al medi. Un sol litre pot contaminar 10.000 litres d’aigua