Viure a Begur

Gaudeix de tots els secrets del nostre municipi.

Medi Ambient

Meteorologia

Els enllaços per consultar a temps real l’estació són els següents:


Servei Weathercloud per a municipis:

  • Predicció: pàgina de predicció meteorològica local.
  • Històric: pàgina de dades històriques obertes a la ciutadania, amb possibilitat de generar informes en PDF i gràfiques d’evolució.
  • Enllaços: Pàgina d’enllaços d’interès sobre meteorologia.


La
 nova estació meteorològica que donarà servei al municipi de Begur i Esclanyà.

Situada darrere de l’espai Mas d’En Pic, al costat de la ja existent que mesura la qualitat de l’aire i concentració d’ozó i que pertany a la xarxa d’estacions de la Generalitat de Catalunya, l’estació està formada per un conjunt de dispositius que mesuren -entre d’altres- temperatura i pressió atmosfèrica, quantitat de radiació solar per metre quadrat, direcció i velocitat del vent, humitat ambiental, sensació tèrmica i pluviòmetre.

Aquesta estació té caràcter homologat i s’ha construït amb tecnologia d’última generació per l’empresa Darrera, especialitzada en instal·lació, monitoratge i procés de dades meteorològiques. L’estació durant el seu funcionament genera una base de dades i per tant, pot realitzar informes d’històrics, models i patrons meteorològics als que es poden tenir accés des de la seva pàgina web. El fet d’estar homologada per laboratoris autoritzats que compleixen totes les normatives requerides permet que l’Ajuntament pugui emetre certificats vàlids en cas de desperfectes per episodis meteorològics. D’aquesta manera, el consistori posa a disposició de la ciutadania un servei del tot necessari per donar cobertura davant d’aquestes situacions a tots els veïns i veïnes de Begur i Esclanyà.

Fins ara, davant episodis com el temporal Glòria que podien causar danys i desperfectes, les medicions recollides per les asseguradores tenien com a referència les estacions homologades més properes al municipi, aquelles situades a La Bisbal d’Empordà i L’Estartit, amb la problemàtica que, sovint, els fenòmens d’aquest tipus es produeixen de manera molt local i no coincideixen amb les mètriques presentades per les asseguradores, provocant que no es donés cobertura per no disposar de dades homologades locals. Al llarg dels propers dies, l’Ajuntament definirà com s’hauran de demanar els certificats en cas de necessitat per presentar la documentació a les companyies asseguradores.

ÀREA DE MEDI AMBIENT
(espai mas d’en pinc)

Passeig Carmen Amaya, 12 · 17255 Begur
Tel. 872 214 977
mediambient@begur.cat

 

HORARIS D’ATENCIÓ AL PÚBLIC:
De Dilluns a divendres de 9.00 a 14.00h

 

Regidor: Jordi González
Tècnic: Francesc Xavier Turró
Personal administratiu: Cristina Ruiz
Personal de suport: Manel Ponce

SEGUEIX-NOS