La posidònia (Posidonia oceanica) és la fanerògama autòctona més representativa del nostre mar tan per la seva mida com per la seva abundància ja que és capaç de formar les praderies més denses. Cal remarcar la seva importància pel funcionament dels ecosistemes mediterranis com a refugi de moltes espècies així com el seu paper de fixador de carboni i lluita contra el canvi climàtic.
El litoral de Begur és ric en praderies de posidònia, per això des de l'Ajuntament treballem per la seva protecció mitjançant l'ordenació del litoral i instal·lant boies destinades al fondeig d'embarcacions de caràcter temporal per tal d'evitar llençar l'àncora. En el marc de la Taula de Cogestió Marítima del Baix Empordà, el municipi de Begur conjuntament amb la resta de municipis de l'àmbit han elaborat uns tríptics per tal d'informar als propietaris d'embarcacions de quines zones disposen de boies per l'amarratge d'embarcacions de passants:
- Begur (tríptic)
- Palafrugell (tríptic)
- Palamós / Mont-ras (tríptic)
Els tríptics, a més, informen de les zones on podem trobar poblacions de posidònia, on no es pot llançar l'àncora.
Podeu trobar més informació al següent enllaç: https://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Article/Posidonia_oceanica#origen-i-evolucio