Ajuts per millorar i modernitzar els establiments comercials de Begur  

26 abr 2018

 

L’Ajuntament de Begur impulsa, seguint el pla d’estudi de qualitat urbana, una línia de subvencions per a la millora i modernització de l’estructura dels establiments comercials de Begur. El ple, reunit dimarts, ja va aprovar, per unanimitat, les bases reguladores dels ajuts, com també va convocar un procediment de concurrència per aquests ajuts a locals que hagin fet obres durant l’any passat i el primer trimestre d’enguany. Per poder sufragar la convocatòria, s’ha creat una partida econòmica en el pressupost d’aquest any de 10.000 euros. Aquest ajut s’afegeix a la que ja s’ha donat aquest any a terrasses de bars i restaurants del nucli antic de Begur, com les que es dona, des de fa temps, per a millores de façanes d’habitatges.

Les bases de les subvencions, elaborades per l’àrea de Promoció Econòmica, el que fan és regular la convocatòria de les concessions en règim de concurrència competitiva. “El nostre objectiu, com acabem de fer amb les terrasses, no és altre que ajudar els establiments en la millora de la imatge”, ha recordat el regidor de l’àrea, Eugeni Pibernat. En els ajuts a les terrasses, Pibernat ha assenyalat que recentment s’han donat els primers, a 3 establiments, amb un import total de 10.308,15 euros.

Però, al mateix temps, es busca que els comerços no obrin només durant la temporada estival. “Per tal d’incentivar els comerços a obrir un major nombre de dies a l’any, i d’aquesta manera ajudar a desestacionalitzar la temporada turística, podran optar a aquests ajuts només els establiments que obrin un mínim de 9 mesos a l’any”, ha manifestat el regidor, recollint una proposta de CiU.

Les accions subvencionables, segons els criteris de valoració, són: les millores de la imatge dels establiments comercials (retolació exterior, disseny, millora dels accessos…); les millores de la imatge interior dels establiments quan la reforma sigui integral, i la preservació dels comerços emblemàtics i restauració d’establiments històrics (més de 50 anys d’antiguitat). Cada apartat tindrà 10 punts de valoració màxima. Els ajuts, com ja passen amb les terrasses, poden arribar a un 10% del total del cost subvencionable de l’actuació i fins un màxim de 4.000 euros per establiment. La inversió mínima subvencionada haurà de ser de 2.000 euro. Es recorda, però, que aquests ajuts tenen caràcter voluntari i eventual, i no generen cap dret.