Begur participarà en el Gran Recapte d’Aliments que es fa el 30 de novembre i 1 de desembre

13 nov 2018

Caritas Begur coordina, amb les col·laboracions de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Begur i de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil del municipi, el Gran Recapte d’Aliments que es farà els dies 30 de novembre i 1 de desembre al municipi. La campanya, que impulsen els quatre Bancs d’Aliments de Catalunya i arriba a la IX edició, es farà al supermercat Jodofi i als dos supermercats Spar. Però, per fer-ho possible, cal la implicació de voluntaris per poder gestionar la recollida d’aliments als tres punts. Per ser voluntari es poden dirigir al registre d’entrada de l’Ajuntament o inscriure’s al web http://granrecapte.begur.cat. Paral·lelament, l’Ajuntament ha habilitat un punt de recollida al mateix edifici, que restarà obert fins al 14 de desembre en horari laboral. A Begur, l’any passat es van recaptar 2.800 quilograms de menjar en aquesta acció solidària d’abast català.

El Gran Recapte d’Aliments, que es fa a tot Catalunya, és una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària, especialment nutritius de llarga durada, com oli, llet, conserves de peix i llegums cuites. Però, al mateix temps, sensibilitzar i mobilitzar la població per ajudar a pal·liar la realitat actual de pobresa i precarietat al nostre país. Actualment, es calcula que un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya i d’aquesta, un 5,5% es troba en situació de pobresa severa. L’any passat, el Gran Recapte d’Aliments va recollir 4.656.000 quilograms en més de 2.500 punts de recollida i va comptar amb l’ajuda de més de 30.000 voluntaris.

Els Bancs d’Aliments són entitats benèfiques sense ànim de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basats en el voluntariat, amb l’objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades del nostre entorn, evitant qualsevol malbaratament o mal ús dels aliments. Les seves màximes són lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.Més informació: