Begur presenta un programa de Nadal amb moltes activitats solidàries

30 nov 2018

El programa de Nadal de Begur i Esclanyà, novament, aglutina moltes activitats solidàries que s’organitzen des de les diferents associacions locals i des del propi Ajuntament, tant per La Marató de TV3 com també per a fins locals. Dels més de 60 actes programats entre demà i el Dia de Reis, n’hi ha onze de solidaris, dels quals, la majoria, es fan en benefici de La Marató de TV3, que enguany està dedicada a la investigació contra el càncer. A més, es tornen a organitzar, després de la bona acollida de l’any passat, el pessebre vivent teatralitzat, amb el grup de teatre Mutis, i la Fira de Playmòbil, a càrrec de l’Associació de Comerç i Turisme de Begur (ACIT). L’encesa de llums de Nadal es farà el dijous 6 de desembre, a les 18 hores, a la plaça de la Vila amb l’animació musical del discjòquei Nasi.

Un dels actes solidaris, i a benefici de La Marató, tindrà lloc dissabte vinent, entre les 18 i 22 hores, al local polivalent d’Esclanyà. És el tradicional ball country i en línia que organitza Country Line’s Rebels i que té un preu de 5 euros. Durant la vetllada hi haurà rifa de paneres entre els assistents. A Esclanyà, a més, entre els dies 12 i 14 de desembre, a canvi d’un donatiu que anirà a La Marató, es podran adquirir, a través d’una parada, ornaments i postals de Nadal realitzats pels escolars de l’Olivar Vell.

A Begur,  es preveu destinar a La Marató les recaptacions de cinc activitats: la de la coca i el cava del dia de la inauguració dels llums de Nadal; la dels globus que s’enlairaran el dia 8, organitzat per XIKS; la de la venda de material nadalenc fet pels alumnes de l’escola Dr Arruga i la llar d’infant Ses Falugues; la de la caminada solidària, que organitza Els Perduts de Begur, i la de la xocolatada del dia del cagatió.

Però a més, en els dos pobles també es faran altres activitats amb objectius més locals. En concret s’han programat quatre quines que aniran a favor del Casal de la Gent Gran, de la Fundació Oncolliga Girona i de l’AMPA de l’escola l’Olivar Vell (dues).

El pessebre vivent teatralitzat, que van visitar l’any passat unes 400 persones i compta novament amb el suport de l’Ajuntament, es farà enguany els dies 22, de 18,30 a 20,30 hores, i 29 de desembre, de 18 a 20 hores. En aquesta edició s’han ampliat el nombre de quadres, passant de 6 a 8, a més de noves parades al mercat, que farà que ocupin més espai, arribant a  la plaça de la Vila. Les entrades, amb un preu de cinc euros, es poden adquirir de manera anticipada a l’Oficina de Turisme o el mateix dia a la guingueta.

La II Fira de Playmòbil de Begur, que es farà del 6 al 9 de desembre, a la sala d’exposicions de les Escoles Velles, comptarà amb una exposició i tallers de manualitats i de pintar cares. A més, s’han programat dos jocs per trobar el click perdut entre les botigues (25 establiments) i els diorames de Begur. Hi ha 4 cliks a trobar en cadascun dels jocs. Qui trobi els de les botigues entrarà en un sorteig un xec regal de 50 euros, mentre el que trobi els del diorames, ho farà en un sorteig d’un regal.

I sense oblidar, com és tradició, els tallers infantils, les cantades de nadales, cagatió, el concurs i exposició de pessebres, l’exposició de postals de Nadal dels escolars, la rebuda del carter reial o les cavalcades dels Reis Mags, el 5 de gener. A Begur els Tres Reis arribaran a partir de les 18 hores, mentre a Esclanyà ho faran una hora i quart més tard.Més informació: