Billy Wilder enceta demà el nou cicle de cinema de Begur dedicat a grans directors

02 nov 2017 09:00h

El director nord-americà Billy Wilder enceta demà, primer divendres de mes, el nou cicle de cinema de Begur que es dedica a grans directors de cinema. El nou cicle, que es farà al cinema del Casino, a les 22.30 hores, serà presentat per la crítica de cinema Imma Merino i es projectarà el film Sunset Boulevard (El crepúsculo de los dioses). El cicle de grans directors complementarà, fins a l’estiu, el cicle la Nit dels Amants del Cinema (NAC), que ha deixat de tenir una periodicitat mensual per passar a ser bimensual.

 

Sunset Boulevard és una pel·lícula de cinema negre que es va estrenar el 1950 i que conté elements de drama, thriller i humor negre. L’any 1951 va aconseguir l’Oscar al millor guió original, com també a la millor direcció artística i a la millor banda sonora. I també va aconseguir quatre Globus d’Or, entre els quals a la millor pel·lícula dramàtica i al millor director. El cicle dedicat a Billy Wilder continuarà el 12 de gener, amb la projecció d’Avanti! (¿Qué ocurrió entre tu padre y mi madre?); el 2 de març, amb Double Indemnity (Perdición), i el 4 de maig, amb Foreign Affair (Berlín Occidente).

 

La NAC va començar el mes d’octubre amb la projecció de la pel·lícula Pàtria. En acabar, va haver-hi una xerrada-col·loqui amb l’historiador Josep Salvatella, a la qual s’hi va afegir també el guionista del film, Pau Gener. Pàtria, dirigida per Joan Frank Charansonnet, va aconseguir el premi a la Millor pel·lícula de parla no anglesa al Festival Internacional de Cinema de Niça d’enguany. A més, també va tenir una bona acollida per part de distribuïdors internacionals al Festival de Cannes.

Més informació:

 

02-11-2017 programa billy wilder 1