El municipi de Begur es submergeix al mar

02 jun 2018

L’Ajuntament de Begur i diverses entitats privades organitzen una sèrie d’activitats al llarg del cap de setmana per submergir-se al mar. L’Ajuntament va encetar els actes ahir divendres amb una conferència sobre arqueologia a la cala d’Aiguablava, a càrrec de Gustau Vivar, director del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC), i una exposició fotogràfica sobre els treballs arqueològics en diferents derelictes localitzats a la cala. La mostra, inaugurada per la regidora de Cultura, Mònica Martínez, es pot veure a les sales d’exposicions de les Escoles Velles fins al 9de juny.

Seguidament, ahir també es va fer la inauguració oficial de la IV edició de Begur Sotaigua, que organitza l’associació de Comerç i Turisme (ACIT) de Begur. “És una aposta d’èxit”, va afirmar en l’acte el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Eugeni Pibernat. La inauguració es va concretar en la presentació del projecte “Vi i cava sotaiga”, en què Caves Mont-Ferrant de Blanes i celler Mas Nou d’Esclanyà-Begur submergiran  ampolles de caves i vi  de manera experimental a un lloc del litoral, a 24 metres de profunditat durant 11 mesos, sota el control de l’Associació Sotaigua.

Begur Sotaigua ja va arrancar dijous amb diverses activitats adreçades a acostar els escolars al mar. A més, ahir al matí es va fer una neteja submarina a la reserva marina de Ses Negres. Les activitats continuen avui dissabte amb snorkel i batejos de mar i una exposició a l’Espai Mas d’en Pinc d’Observadores del Mar, que també oferiran una xerrada sobre el corall vermell. A la nit, es projectaran vídeos subaquàtics a la paret de l’església, i demà, hi haurà el típic esmorzar de pescadors.

Per la seva banda, Begur Dive, amb la implicació d’El Toc, MET, Les Acàcies i Sa Blava, celebren al llarg del dia d’avui l’Aiguablava Romana, que arriba a la cinquena edició. Durant la festa, també es farà snorkel i batejos de mar al parc arqueològic subaquàtic de la cala. I a la platja, d’altra banda, hi hauran jocs infantils romans, torn romà i  degustacions de productes gastronòmics de l’època clàssica als dos restaurants.