Els premis literaris 2023 i el XIII Concurs de cartells de la Fira d’Indians ja tenen guanyadors i guanyadores. Enhorabona!

15 abr 2023

L’Ajuntament agraeix la implicació de totes i tots els participants.

Aquest dissabte 15 d’abril l’Ajuntament de Begur ha entregat els guardons als guanyadors i finalistes de la 38a edició del Premi Teresa Juvé de Narrativa Curta en categoria d’adults i infantil; i del 13è Concurs de cartells de la Fira d’Indians, en un acte celebrat al Cinema Casino Espai Cultural.

A la trobada hi han pres part l’alcaldessa de Begur, Maite Selva; la regidora de Cultura, Gemma Coll; el regidor de Turisme, Eugeni Pibernat; i els premiats i premiades i les seves respectives famílies.

13è Concurs de cartells de la Fira d’Indians

Un dels guardons que s’ha entregat durant l’acte ha estat el del 13è Concurs de cartells de la Fira d’Indians, que aquest 2023 -durant el primer cap de setmana del mes de setembre- commemorarà una nova edició.

Enguany s’han presentat al certamen un total d’11 cartells i el jurat ha escollit com a guanyador a Jose Luis Alegre Rodriguez, per la seva obra “Begur Belle Époque”.

Eugeni Pibernat, regidor de Turisme, agraeix a tots els participants la seva implicació en el certamen i avança que “és un orgull veure com, un any més, aquest certamen ha tingut tan bona acollida. La Fira d’Indians té un marcat to popular i és clau que la població s’hi pugui implicar tan activament a través d’iniciatives com aquesta. Ja estem treballant en els continguts de la nova edició, que estem convençuts que serà novament tot un èxit”.

38è Premi Teresa Juvé de Narrativa Curta: categoria d’adults (narrativa curta)

En categoria d’adults aquest 2023 el certamen ha rebut un total de 57 treballs i el jurat -conformat per Carles Fernández, llicenciat en Filosofia; Rosa Neras, llicenciada en Filologia Catalana; i David Galceran, tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Begur- ha acordat el següent veredicte:

. Primer premi (1.000€): “L’olor de pastís acabat de coure” de Marina Sancho Roca, de la població tarragonina de Bràfim.

. Treball finalista (150€): “Addicte al vuit” d’Oriol Solà Prat, de la població anoienca de Santa Margarida de Montbui.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, explica que “amb el pas de les edicions aquest premi ha anat adquirint una gran notorietat i prestigi amb tot mereixement. Actualment hi participen persones de diferents punts dels Països Catalans que volen posar el seu talent i la seva creativitat al servei d’un certamen que ens permet dignificar i promocionar el llegat de la Teresa Juvé. Estem molt orgullosos que el premi porti el seu nom i molt satisfets amb l’enorme rebuda que té aquest guardó, un dels màxims exponents culturals de Begur”.

38è Premi Teresa Juvé de Narrativa Curta: categoria infantil

Els alumnes de les escoles Doctor Arruga de Begur i Olivar Vell d’Esclanyà han pres part enguany de la categoria infantil d’aquest certamen i el jurat ha escollit els següents guanyadors:

Grup A: escolars de 1r de primària

. Premi: Carlota Soler Rosdevall (Escola Doctor Arruga), per “L’arbre que tenia por”

. Accèssit: Elina Jerez Velasco (Escola Doctor Arruga), per “El llapis”

Grup B: escolars de 2n de primària

. Premi: Mar Vergés Auguet (Escola Olivar Vell), per “La princesa Rosaura i la seva gossa Lula”

. Accèssit: Camila Rivas (Escola Doctor Arruga), per “L’artista Sofia”

Grup C: escolars de 3r de primària

. Premi: Charlotte Bercovici Chaumiene (Escola Olivar Vell), per “La Vistorie i el gran viatge als núvols”

. Accèssit: Carlota Agusti Morante (Escola Olivar Vell), per “El cavall màgic”

Grup D: escolars de 4t de primària

. Premi: Emma Sardiña Illana (Escola Olivar Vell), per “El viatge a Paris”

. Accèssit: Maria Fernanda Rivera Medina (Escola Doctor Arruga), per “L’excursió”

Grup E: escolars de 5è de primària

. Premi: Theo López Blanco (Escola Olivar Vell), per “Les aventures del bibliotecari. Les set cabretes i el llop”

. Accèssit: Clara Geli Rodríguez (Escola Olivar Vell), per “L’Ona i els seus poders”

Grup F: escolars de 6è de primària

. Premi: Lucia Bocanegra Martínez (Escola Doctor Arruga), per “El drac de les estacions”

. Accèssit: Mariona Rivas Vega (Escola Olivar Vell), per “Best Friends Forever”

Gemma Coll, regidora de Cultura, defensa que “des de l’Ajuntament seguirem apostant per premis com aquest que tenen en les nostres escoles un pal de paller. És imprescindible que des de ben petits ja fomenten entre els nostres infants i joves l’amor per la cultura i els valors que n’emanen. Estem molt satisfetes que un any més haguem comptat amb la col·laboració de l’alumnat i estem molt il·lusionats amb el talent i la implicació que han demostrat .