Èxit de les pràctiques del Grau de Ciències del Mar a Begur

02 mai 2024

És el setè any que la Universitat de Barcelona escull Begur com a seu d’una estada de pràctiques del grau de Ciències del Mar.

Durant la setmana del 22 al 26 dabril, Begur ha estat la seu de les pràctiques de camp per a prop de 50 estudiants de les assignatures dEcologia Marina, Conservació dEspècies i Hàbitats i Cartografia dHàbitats Marins de 3r curs del Grau de Ciències del Mar de la Universitat de Barcelona (UB). Es tracta del setè any consecutiu que es duen a terme aquestes pràctiques a la vila. 

Es varen desenvolupar en diferents punts entre Sa Tuna, Aiguafreda, el Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, cobrint diferents règims de protecció (dins i fora una Àrea Marina protegida). Els estudiants van fer cinc activitats diferents que cobrien diferents aspectes de les tres assignatures: lestudi de la comunitat algal, lestudi de labundància i estructura poblacional duna espècie clau, la garota Paracentrotus lividus, tant al camp com al laboratori, i lestudi de la comunitat de peixos i la cartografia dhàbitats marins a les Illes Medes dins del Parc del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Els espais del Mas d’en Pinc van ser el centre logístic, per a dur-hi a terme reunions, pràctiques de laboratori i anàlisi de dades. 

Tot i el mal temps, les pràctiques han sigut un èxit. L’Ajuntament agraeix a la Universitat de Barcelona que s’hagi tornat a escollir la vila i el seu ecosistema per a l’estudi acadèmic. 

L’estada de pràctiques també ha comptat amb la col·laboració de la  Direcció General de Pesca de la Generalitat de Catalunya, que ha facilitat l’ús de lembarcació Lluerna, junt amb el seu patró i el seu mecànic, per a poder fer les pràctiques de cartografia dels fons marins. També amb la implicació de la Direcció del Parc Natural de les Illes Medes, Montgrí i Baix Ter, concedint els permisos per dur a terme les diferents activitats dins el parc, i el Club Nàutic de l’Estartit, que ha facilitat l’aparcament gratuït.


Categories: Medi Ambient