Gaudeix d’una revetlla de Sant Joan feliç i segura

17 jun 2020

Protecció Civil recomana fer una festa diferent amb grups reduïts, amb la família i els amics, però amb molta precaució, tant per evitar possibles contagis de coronavirus com per evitar accidents fent un mal ús de material pirotècnic. Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

Atesa l’evolució favorable de desescalada en la situació actual d’emergència sanitària, la festivitat i la nit de Sant Joan esdevindrà la primera festa assenyalada del calendari, després de tres mesos de confinament, on la família i els amics es podran retrobar per gaudir d’una nit especial. El consistori recorda, però, que la celebració estarà condicionada per les mesures de seguretat i prevenció per minimitzar el risc de contagi de la Covid-19. Davant d’aquesta situació excepcional, l’Ajuntament de Begur comparteix algunes recomanacions:

. Fer un Sant Joan de caràcter familiar i amb grups reduïts, adequat als grups socials permesos en cada fase: en el cas de Begur i Esclanyà en fase 3, màxim 20 (el límit no s’aplica a persones que conviuen al mateix domicili).

. Fer festa amb infants i adolescents, porten molts dies tancats i es pot passar una bona estona en família i amb els amics propers. Gaudir d’una festa de Sant Joan amb els nostres, i llençar alguns petards, que tant agraden els infants i adolescents, però fer-ho de forma segura amb les màximes precaucions.

. Evitar festes multitudinàries i grans aglomeracions als espais habituals com platges o similars, atès que no està permès en el context de la Covid-19. Fer festa i celebració de Sant Joan més que celebracions de revetlla, amb l’objectiu d’evitar qualsevol tipus de concepte o connotació que impliqui festa multitudinària (aglomeració de gent).

. Complir totes les mesures de protecció i higiene per prevenir contagis, en especial mantenir la distància física i evitar el contacte, així com utilitzar mascareta i rentar-se les mans, i incidir a evitar l’ús de gel hidroalcohòlic o altres productes inflamables.

. Celebrar Sant Joan amb responsabilitat i seguretat, posant en valor l’esforç dels serveis sanitaris, d’emergència i de seguretat i de la ciutadania durant les fases més agudes de la pandèmia. Evitar els accidents i els incendis és el millor homenatge que podem fer als serveis sanitaris i d’emergència, que fa molts dies que treballen intensament; la nit de Sant Joan no podem col·lapsar-los, perquè als centres hospitalaris encara hi ha gent lluitant i fent molts esforços per fer front a la Covid-19.

D’altra banda, amb la finalitat de mantenir l’ordre, evitar actes susceptibles de causar danys físics o materials i prevenir incendis, l’Ajuntament informa que cal complir les següents prevencions:

. Es prohibeix fer explotar tota classe de productes pirotècnics al mig de la via pública impedint la normal circulació de vehicles i vianants així com en els llocs propers a papereres, fanals, contenidors, testos, etc.

. Es prohibeix a les urbanitzacions i a totes les zones situades a menys de 500 metres del bosc disparar coets voladors, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc.

. Dins el terme municipal es prohibeix encendre fogueres.

. A partir de la una de la matinada, queda prohibit explotar tota classe de coets o de productes pirotècnics.

Es recomana la màxima cura en la manipulació dels productes pirotècnics per tal d’evitar danys personals.

. La Policia Local serà l’encarregada de mantenir l’ordre i vetllarà pel compliment d’aquestes mesures de prevenció.

El consistori també recorda que hi ha dos factors de risc més afegits als habituals de la nit de Sant Joan: les mascaretes i el gel hidroalcohòlic. Ambdós components, que s’han de fer servir habitualment i sobretot a la via pública, són molt inflamables, fet pel qual s’haurà de tenir una especial cura si es manipulen petards. L’Ajuntament de Begur anima tots els veïns i veïnes a gaudir de la revetlla de Sant Joan i seguir les recomanacions de seguretat en el cas de manipular petards i/o celebrar fogueres. Unes recomanacions que podeu consultar a través d’aquest enllaç i que tenen com a objectiu garantir l’èxit de la festa.


Categories: Esdeveniments