Josep Plaja i Wolfgang Domalcowski són els guanyadors del 37è Concurs d’Arts Plàstiques de Begur

14 oct 2023 19:00hh

L’obra guanyadora del certamen ha estat escollida a través d’una votació popular. Domalcowski rep la possibilitat de poder exposar a la Sala d’Exposicions municipal

La Sala dExposicions BacanArt ha acollit aquest dissabte 14 doctubre el lliurament de premis de la 37a edició del Concurs dArts Plàstiques de Begur, que es reprèn després d’un any d’aturada amb novetats en les seves bases. Aquest certamen, impulsat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament, és un dels projectes artístics i culturals més consolidats al municipi i s’ha convertit en tot un referent arreu del territori. 

Tal com ha dictaminat la votació popular, el primer premi del concurs és per a Josep Plaja López, per l’obra ‘El Cubano’, amb 369 punts. Plaja s’endú un premi amb valor de 1.500 €.

La classificació de les obres finalistes ha estat la següent: 

-Primer accèssit finalista (308 punts): Josep Maria Corominas Massa, amb ‘Port de Dinan’.

-Segon accèssit finalista (285 punts): Joan Ferrer Paradeda, amb ‘Platja Fonda’.

-Tercer accèssit finalista (257 punts): Wolfgang Domalcowski, amb ‘La Platja’.

-Quart accèssit finalista (236 punts): Anna Krystyna Gawronska, amb ‘Atrapar la Ilusión’.

Les obres presentades al concurs s’han pogut veure a la Sala d’Exposicions BacanArt del 22 de setembre al 14 d’octubre. Tal com es va iniciar al certamen del 2021, un jurat tècnic/artístic, enguany format per l’artista plàstica Martina Van Noort i la il·lustradora Anna Grimal, va escollir les cinc obres finalistes que s’han sotmès a una votació popular oberta fins al 8 d’octubre i que ha rebut un total de 99 vots.

Com a novetat, en aquesta edició el concurs té una finalitat solidària. Per aquest motiu, l’obra de Josep Plaja, ‘El Cubano’ serà donada a l’entitat sense ànim de lucre ‘Amb les teves mans’. L’associació sortejarà o subhastarà l’obra per recaptar fons econòmics pels seus projectes.

L’ONG, vinculada a Begur, duu a terme accions solidàries i socials ajudant a persones refugiades, accions educatives, i accions per promoure el desenvolupament sostenible. La finalitat d’aquests projectes van ser explicats pel representant de l’entitat, el mossèn Josep Taberner, durant l’acte de lliurament dels premis.

Trofeu honorífic per al millor artista local 

En aquesta edició, el trofeu honorífic que acredita el Millor Artista Local, ha estat per Wolfgang Domalcowski, per l’obra ‘La platja’. Amb aquest guardó, dictaminat pel jurat, Domalcowski rep la possibilitat d’exposar les seves obres a la Sala d’Exposicions de les Escoles Velles durant el mes de maig de l’any vinent.

LAjuntament felicita els premiats i agreix la implicació de totes les persones que han pres part en el certamen aportant les seves creacions o participant en la votació popular.