La Policia Local de Begur retira 50 targetes d’aparcament per a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda falsificades durant el mes d’agost

29 set 2022

Els agents del cos han dut a terme una formació específica centrada en la detecció de targetes falsificades i el seu ús fraudulent; i pròximament la Policia Local realitzarà una jornada específica per l’actualització de coneixements.

La Policia Local de Begur ha intervingut i retirat un total de 50 targetes d’aparcament per a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda que eren falsificades. En la majoria d’ocasions aquestes sancions són per casos de familiars que -presumptament- usen fraudulentament una targeta en absència del titular; o bé perquè la targeta presenta dades manipulades, reproduïdes o falsificades.

Així, des de fa aproximadament un mes la Policia Local de Begur va posar en marxa una campanya per evitar l’ús fraudulent d’aquestes targetes d’aparcament. A part de la retirada de les targetes confiscades també s’han imposat multes als seus responsables per fer un mal ús dels espais reservats a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda.

Des del cos destaquen que gràcies a la Llei 13/2014 d’accessibilitat s’ha pogut millorar el procediment d’actuació de les policies encarregades de la vigilància del trànsit i corregir l’ús fraudulent que alguns conductors fan d’aquestes targetes.  Per tot plegat, la Policia Local de Begur treballarà per a fomentar els valors cívics i un bon ús d’aquestes targetes i dels aparcaments reservats.

Cal recordar que l’ús fraudulent d’aquestes targetes comporta dues sancions:

. La d’aparcament en zona reservada per a persones amb necessitats específiques: que, a més, comporta la retirada del vehicle al dipòsit municipal.

. La d’ús fraudulent de les targetes.

La primera sanció es fa d’acord amb l’Ordenança local de circulació; i la segona, en aplicació de la nova llei. Segons els casos detectats per la Policia Local, els cas més habitual és quan la targeta l’usa una persona que no és la titular; és a dir, que el titular no és el conductor del vehicle. També hi ha casos de targetes fotocopiades i/o falsificades, o utilització de la targeta d’una persona difunta.

Finalment, per a poder millorar aquests controls i acabar amb l’ús fraudulent de les targetes els agents de la Policia Local de Begur van realitzar una formació especifica centrada en la detecció d’aquestes targetes falsificades i el seu ús fraudulent. I pròximament el cos realitzarà una jornada específica per l’actualització de coneixements.


Categories: Policia Local