L’artista Josep Maria Solà porta els seus paisatges a les Escoles Velles de Begur

16 jul 2019

L’artista Josep Maria Solà (Sant Feliu de Pallerols, 1970) inaugura avui dimarts al vespre l’exposició “Paisatges”. La mostra, que es podrà visitar fins al 27 d’aquest mes, s’inaugura a les 19,30 hores a la sala d’exposicions de les Escoles Velles. “Paisatges” és la segona exposició de la temporada d’estiu de les Escoles Velles. La primera va ser “Horse Go! Artyoureadey”, de l’artista banyolina Gemma Agustí.

Seguidament, hi haurà la mostra “Dones, dones”, de Picasso i Jean-Philippe Richard, que restarà del 31 de juliol al 17 d’agost. Posteriorment hi haurà l’exposició relacionada amb la Fira d’Indians de Begur, que arriba a la XVI edició. La mostra indiana d’aquest any estarà dedicada als “Jardins indians” i es podrà veure del 22 d’agost al 8 de setembre. Finalment, les mostres d’estiu es clouran amb les creacions del XXXIV Concurs d’Arts Plàstiques de Begur, que restaran del 12 al 28 de setembre.

Solà, des de molt jove, era conscient de la seva passió pel dibuix i la pintura, i de la mà de l’artista Josep Colomer, el seu primer mestre, va aprendre la tècnica bàsica del traç, la perspectiva i el color. El 1991 va començar els estudis de Belles Arts a l’escola d’Olot, obtenint el títol de Graduat en Arts aplicades i oficis artístics, en l’especialitat de Pintura Mural, el 1996. Als 16 anys va fer la seva primera exposició individual, i encoratjat per l’èxit de crítica, va començar la seva carrera artística. Artista dedicat única i exclusivament a la pintura, realitza diverses exposicions cada any, habitualment alternant les mateixes galeries d’art, que tenen ja un públic fidel a la seva obra. Ha realitzat més de 75 exposicions individuals i Antonio Cobos, degà de la Crítica de Arte Española, defineix la seva pintura com: ‘… senzillament insuperable, pel mestratge de la seva dicció expressiva, i per la bellesa que impera en la seva veracitat, la seva llum i la seva alegria cromàtica’.