Martina Van Noort dona a l’Ajuntament una de les seves obres dedicades a Carmen Amaya

14 abr 2021

El consistori agraeix públicament a l’artista holandesa la seva donació.

L’inventari d’obres d’art propietat de l’Ajuntament s’amplia aquest mes d’abril i suma una nova creació artística de primer nivell al seu catàleg. Es tracta d’un dels quadres fets per l’artista holandesa Martina Van Noort -establerta a la Costa Brava i convilatana de Begur-, que ha decidit donar al consistori una de les seves pintures dedicades a Carmen Amaya.

El quadre, de 60×60 cm, mostra en ple ball a la cèlebre bailaora filla adoptiva de Begur; i es tracta d’una obra molt rellevant a l’hora de contribuir a la dignificació, preservació i difusió de la figura i el llegat de l’artista barcelonina. A través del conveni de donació formalitzat per la Junta de Govern Local, l’Ajuntament de Begur es compromet a mantenir l’obra i a exposar-la en un dels edificis de titularitat municipal.

Gemma Coll, regidora de Cultura, agraeix públicament i posa en valor la donació feta per Martina Van Noort i explica que “és un privilegi poder comptar a casa nostra amb persones com la Martina, que no només són un actiu cultural molt rellevant, si no que també tenen un fort compromís amb el poble i amb la seva història”.

Cal recordar que Martina Van Noort ha estat enguany una de les primeres protagonistes de l’arrencada de la temporada 2021 de la Sala d’Exposicions de les Escoles Velles. Del 3 al 27 de març, els veïns i veïnes i visitants van poder gaudir de la seva mostra “Mujeres coloridas, un arte moderno”.

 


Categories: Cultura