Participa en el Concurs de Cartells de la Fira d’Indians

09 feb 2024

Fins al 8 dabril ja es poden presentar a lOficina de Turisme de Begur les obres per al 14è Concurs de Cartells de la Fira dIndians de Begur 2024. Enguany lesdeveniment tindrà lloc del 6 al 8 de setembre. Consulta les bases del certamen.

L’Àrea de Promoció Econòmica de lAjuntament de Begur ha convocat una nova edició, la catorzena, del Concurs de Cartells de la Fira dIndians, amb lobjectiu descollir a través dun certamen obert a tota la població el disseny que encapçalarà lesdeveniment, que enguany tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de setembre. 

Lobertura daquesta convocatòria del concurs arriba tot just uns dies després de lelecció de la que serà la nova temàtica per a la XIX Fira dIndians: els costums i les tradicions de la cultura indiana. Els indians catalans van portar amb ells una sèrie de costums, tradicions i anècdotes que han deixat una empremta profunda en la història i la cultura del nostre país. Es vol posar en valor la forma de vida daquella minoria de catalans que van marxar a Amèrica i van tornar amb una petita o gran fortuna a les seves butxaques.

Durant la Fira dIndians, els carrers de Begur faran un viatge en el temps cap a l’època colonial, recreant l’esperit i l’estil de vida dels indians. Des de les vestimentes fins als detalls arquitectònics, la fira captarà l’autenticitat d’aquella època.

Presentació dels dissenys

Les obres que es presentin al XIV Concurs de Cartells de la Fira d’Indians hauran d’estar inspirades en aquesta temàtica. Totes les persones interessades a participar poden presentar les obres de forma presencial, a l’Oficina de Turisme de Begur (avinguda Onze de Setembre, 5. Telèfon: 972 62 45 20) en horari de 10 h a 14 h, de dilluns a dissabte. 

Enguany, també s’ofereix la possibilitat de presentar-les en línia, al formulari online que trobaran a visitbegur.cat. El termini de presentació dobres finalitzarà el dia 8 dabril a les 14 h. Cal que les obres no vagin signades, han de ser anònimes. Les bases i requisits del certamen es poden consultar a través del següent enllaç.

El cartell guanyador rebrà un premi de 500 €

El dissabte 20 dabril sanunciarà el veredicte del jurat durant el transcurs de lacte de lliurament dels premis literaris de Sant Jordi, que tindrà lloc al Casino Cultural a les 12 h. Enguany el jurat estarà format pels membres integrants de lequip indià de la Fira; i en la valoració es tindran en compte els criteris següents: la creativitat de la proposta, la seva capacitat comunicativa, ladequació a la temàtica festiva, i la versatilitat per adaptar-se a diferents formats. El cartell guanyador rebrà un premi de 500 euros.

Amb 18 edicions a l’esquena, la Fira d’Indians de Begur s’ha convertit en una de les trobades estiuenques de referència i més icòniques de Begur i de tot Catalunya; i en una cita imprescindible per a tots els amants de la història i per a totes aquelles persones que vulguin descobrir i aprofundir en l’estret vincle que uneix Begur i Cuba, rodejats de cultura, gastronomia, tradició i un entorn natural i patrimonial encisadors.