Restauració de primer nivell i una gran oferta cultural en la nova Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur. Per llepar-se’n els dits!

20 abr 2023

La campanya tindrà lloc del 22 d’abril a l’11 de juny amb la participació d’onze restaurants que presentaran diferents menús amb el peix de roca com a denominador comú. Aquesta oferta gastronòmica es complementarà amb tapes de peix de roca fetes per bars del municipi i diverses propostes lúdiques. Consulteu i descarregueu-vos el programa de la campanya.

Aquest 2023 la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca torna a Begur amb ganes de seguir meravellant el paladar i els sentits dels comensals i de descobrir a tots els veïns i veïnes i visitants plats tradicionals i les últimes creacions culinàries amb el peix de roca com a denominador comú.

La campanya d’enguany arriba a la seva 24a edició de la mà de l’Ajuntament de Begur i tindrà lloc del 22 d’abril a l’11 de juny, amb menús de primer nivell a càrrec de diferents restauradors, tapes de peix de roca de la mà de bars del municipi, i diferents propostes lúdiques i culturals que complementaran l’oferta gastronòmica.

Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica, fa una crida a la participació i explica que “la restauració begurenca és sinònim de qualitat, proximitat, innovació i talent. Uns trets que s’ha guanyat a pes i que l’han convertit en referència arreu del nostre país. Un actiu gastronòmic i turístic de primer nivell que volem seguir difonent i potenciant a través d’aquesta nova edició de la Campanya del Peix de Roca que, un any més, ens portarà múltiples propostes per a tota la família que estem convençuts que seran tot un èxit”.

Helena Garcia Melero, convidada d’honor en l’inici de la campanya

L’acte inaugural de la campanya tindrà lloc el pròxim dissabte 22 d’abril a la plaça Esteva i Cruañas i ho farà amb els tradicionals tastets per a degustar en petit format les noves propostes culinàries de la campanya.

Hi seran presents tots els restauradors que prenent part en la campanya d’enguany i la conductora serà la periodista i presentadora de Televisió de Catalunya, Helena Garcia Melero.

L’acte inaugural se celebrarà a les 12 h i és obert a tota la població. A més, hi haurà esquetxos teatralitzats amb el grup de teatre Mutis Joves i estarà amenitzat musicalment per Marina Villegas i Koko de Murga. Els assistents podran degustar tastets de peix de roca acompanyats d’una copa de cava i vi Perelada a càrrec dels restaurants participants en la campanya gastronòmica.

Onze restaurants participaran en la campanya d’enguany amb diferents menús

Aquest 2023 la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur comptarà amb la participació d’un total d’onze restaurants que durant un mes oferiran als comensals diferents menús amb el peix de roca com a denominador comú.

Els preus dels menús oscil·laran entre els 47€ i els 75€ i els establiments que hi prendran part són: Cap Sa Sal, Carbó, Casa Juanita, Costa Brava, Diferent, Galena-Mas Comangau, Parador d’Aiguablava, Hotel Ses Negres, Hotel Aigua Blava, Taverna Son Molas i Toc al Mar.

Els bars del municipi també se sumen a la campanya

Mentrestant, en aquesta 24a edició tornarem a comptar la col·laboració de diferents bars del municipi que elaboraran una tapa del peix de roca durant el transcurs de la campanya gastronòmica.

Els establiments participants són els següents: Bar de Plaça (tapa sorpresa de peix de roca), Cal Bandarra (musclos de roca en escabetx de kimchi), La Motxa (musclos al curri vermell) i Sa Barra (taco de cranc a l’estil mexicà).

La campanya es nodrirà amb diferents activitats lúdiques i culturals per a tots els públics

Els menús que oferiran els restaurants que enguany prenen part de la 24a Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur es complementaran amb diferents propostes obertes a tota la població.

Entre elles, i com una de les grans novetats d’enguany, una doble jornada dedicada al peix de roca i al fons marí els dies 5 i 6 de maig. El divendres dia 5 el Cinema Casino Espai Cultural acollirà a partir de les 19 h un passi de documentals entre els quals hi ha “L’Empordanet sota l’Aigua”, a càrrec de Carles Virgili.

I el dissabte dia 6 es farà una neteja dels fons marí a la platja d’Aiguablava a partir de les 11 h. L’activitat té un preu de 10€ i les inscripcions s’han de fer abans del 4 de maig trucant al telèfon 609 437 106 o enviant un correu electrònic a l’adreça info@begurdive.com. Les places són limitades i l’activitat està organitzada per Begur Dive Centre d’Immersió.

El dia 28 de maig el Club Excursionista Els Perduts de Begur impulsarà la segona edició de la Caminada del Peix de Roca Begur. L’activitat és gratuïta i el punt de trobada serà la plaça de la Vila a les 08 h.

I finalment, el 4 de juny hi haurà el taller infantil “Pintem pedres del Peix de Roca” a la platja de Sa Riera. D’11 h a 13 h de la mà de l’Esplai Autèntic Begur.