La campanya de recollida de joguines reutilitzades finalitza amb un nou èxit de participació

29 des 2020

Fins al 13 de gener tots els veïns i veïnes encara poden prendre part de la iniciativa “Recicla el teu mòbil i salva vides”, entregant els seus dispositius mòbils en desús en algun dels punts de recollida habilitats arreu del territori.

El passat 14 de desembre va cloure una nova edició de la campanya de recollida de joguines reutilitzades impulsada per l’Ajuntament de Begur amb la col·laboració de Càritas, les àrees de Medi Ambient i Serveis Socials del consistori i Protecció Civil. I ho va fer amb un gran èxit de participació que permetrà oferir joguines a persones necessitades o amb risc d’exclusió social durant l’època nadalenca.

La campanya de recollida de joguines reutilitzades, que s’emmarcava dins la Setmana Europea de Prevenció de Residus i també en el programa d’activitats de Nadal de Begur i Esclanyà d’aquest 2020, ha estat activa des del 23 de novembre fins al 14 de desembre. Al llarg d’aquest període s’han habilitat punts de recollida a l’Ajuntament de Begur, l’Escola Doctor Arruga de Begur, el Local Polivalent d’Esclanyà, l’Oficina de Turisme de Begur i l’Espai Mas d’en Pinc; on tothom qui ho volgués podia aportar joguines i jocs no bèl·lics que estiguessin en bon estat (jocs de taula, contes, peluixos, puzles, jocs desmuntables, pilotes, nines…).

Així, les joguines que s’han obtingut durant la campanya es repartiran ara entre les famílies en situació de pobresa o risc d’exclusió social a fi de garantir que tots els nens i nenes del municipi tinguin regals per Nadal.

Des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament i des de Càritas es vol agrair la col·laboració d’Innovia Coptalia i de Protecció Civil en la recollida de les joguines; i també posar en valor la implicació de l’Àrea de Serveis Socials,  l’Escola Doctor Arruga, l’Oficina de Turisme, el Local Polivalent d’Esclanyà i de totes les persones implicades.

“Recicla el teu mòbil i salva vides”

Mentrestant, encara es manté activa la campanya “Recicla el teu mòbil i salva vides”, impulsada per la Fundació Mona amb la col·laboració del consistori. Aquest projecte té com a objectiu recollir telèfons mòbils en desús pel seu reciclatge. I és que cada mòbil reciclat a través d’aquesta iniciativa ajuda al medi ambient, evita guerres i conflictes, i recolza un projecte a favor del benestar i la protecció dels primats.

Així, la campanya -que s’allargarà fins al 13 de gener de 2021- consisteix en lliurar els telèfons mòbils en desús en algun dels punts de recollida habilitats al territori. Aquests dispositius es podran entregar en funcionament o no i amb bateria, però sense carregador ni targeta SIM, ni cap altre element. Per a més informació podeu consultar el següent enllaç.


Categories: Medi Ambient