Un 8M lúdic i reivindicatiu a Begur i Esclanyà

08 mar 2022

L’Ajuntament agraeix la participació de totes les entitats i de tots els veïnes i veïnes que han pres part de les diferents propostes relacionades amb el Dia Internacional de les Dones.

Les proclames massives i el crit unitari en favor de la igualtat i el feminisme que ha ressonat arreu del país al llarg de les darreres hores i dies, també s’ha fet sentir amb força a Begur i Esclanyà. Molts veïns i veïnes han sortit al carrer per a participar dels diferents actes lúdics i reivindicatius que l’Ajuntament de Begur –a través de la Regidoria de la Dona- i el teixit associatiu han organitzat arreu de la vila amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

Una commemoració que enguany ha portat al municipi més d’una desena de propostes obertes a tota la població per a reclamar la igualtat real entre dones i homes i per a reivindicar els valors del feminisme; i que han estat molt ben rebudes per a tots els assistents. Així, grans i petits, dones i homes, han unit forces per fer del 8M un nou clam popular i per a visibilitzar la lluita feminista.

Així, una de les propostes més esperades i destacades va ser la inauguració, el dissabte 6 de març, d’un mural per a una cultura inclusiva i feminista que Anna Grimal ha pintat al pati de la Biblioteca Salvador Raurich. Una obra espectacular, evocadora i reivindicativa que a partir d’ara donarà la benvinguda a totes les persones que accedeixin a aquest equipament; i que serveix com a avantsala del nou projecte cultural per al poble que impulsa a partir d’aquest 2022 l’Ajuntament de Begur. El mural ha estat subvencionat pel Pacto de Estado contra la Violencia de Género.

Mentrestant, l’activitat al voltant de la commemoració del Dia Internacional de les Dones també es va nodrir amb altres propostes com una sessió de ioga a càrrec de Juliana Rodríguez, un partit femení de bàsquet popular, i una sessió de cinema amb la projecció de “Manual de la buena esposa” el dia 4 de març.

Ja l’endemà, dissabte 5 de març, va tenir lloc un taller de respiració-meditació-moviment per a la dona a càrrec de Sua Dalmau, l’espectacle infantil “Contes de bona nit per a nenes rebels”, i l’espectacle “Histèries Uterines” al Casino Cultural.

I diumenge 6 de març es va fer la lectura del manifest institucional del 8M i es va projectar la pel·lícula “Manual de la buena esposa”. Finalment, al llarg de la setmana també es fan tallers a les escoles Doctor Arruga de Begur i Olivar Vell; del divendres 4 al dimarts 8 de març el Castell de Begur i la Torre d’Esclanyà s’han il·luminat amb llum lila; i la biblioteca de l’1 al 7 de març va acollir l’exposició “L’enginy (invisible) dones i tecnologia: passat, present i futur”.


Categories: Dona