Viure a Begur

Gaudeix de tots els secrets del nostre municipi.

Medi Ambient

Espai Mas d’en Pinc

L’ESPAI MAS D’EN PINC és un equipament municipal de confluència púbico/privada orientat en dos grans eixos. En primer lloc la configuració d’un centre de treball per a la gestió, protecció, estudi i difusió del capital natural marí i terrestre de Begur i Esclanyà.  En segon lloc un espai de difusió de la història del municipi a través de la mirada del propi edifici.

L’equipament es troba ubicat al Mas d’en Pinc, una masia tradicional catalana composta de diferents volums, un pati interior i una torre de defensa contra la pirateria construïda al segle XVI. L’any 1961 l’artista de flamenc Carmen Amaya es va establir al mas fins a la data de la seva mort el 19 de novembre de 1963. El mas passà a mans de l’Ajuntament de Begur i durant 25 anys (fins al 2015) fou la seu de l’Associació Nereo, qui promogué la creació de la Reserva Marina de Ses Negres.

L’ESPAI MAS D’EN PINC neix al 2016 com la seu de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur així com d’altres entitats locals del món privat. L’equipament disposa de varis espais expositius, una biblioteca, el fons documental de la Reserva Marina de Ses Negres, un laboratori, un espai polivalent obert a tothom amb projector apte tan per reunions com per xerrades i cursos (aforament per 25 persones), així com una zona d’acampada per entitats d’escoltes.

L’Espai ha obert les seves portes a les administracions, comunitat educativa, món cientifico-acadèmic i societat per la tan per la formació, com per la creació i difusió de continguts.

Coordenades geogràfiques:   X: 517.584   /   Y: 4.645.217   (UTM 31N / ETRS89)

 

Sol·licitud d'espais Espais i entitats Calendari d'esdeveniments Exposició de la torre

ÀREA DE MEDI AMBIENT
(espai mas d’en pinc)

Passeig Carmen Amaya, 12 · 17255 Begur
Tel. 872 214 977
mediambient@begur.cat

 

HORARIS D’ATENCIÓ AL PÚBLIC:
De Dilluns a divendres de 9.00 a 14.00h

 

Regidor: Jordi González
Tècnic: Francesc Xavier Turró
Personal administratiu: Cristina Ruiz
Personal de suport: Manel Ponce

SEGUEIX-NOS